Ronde 01 – Puzzelronde

Bij deze ronde kun je het rustig aan doen. Je mag de antwoorden namelijk inleveren tot 22:30 uur. Dat kan via de antwoord-knop onder aan de pagina.

Vierkante ogen

Ook wel eens last van vierkante ogen na een avondje TV-kijken in corona-tijd? Bij deze opdracht is het een voordeel want uit hoeveel vierkanten kun je zien in onderstaande figuur?

Kleurenblind

Voor deze vraag is het niet handig als je kleurenblind bent. Onze Ertepikkersdurp borden zijn van kleur verschoten. Jammer, maar zo konden we er wel een puzzel van maken. Naar welke combinatie van de vier kleuren zijn we op zoek?

Corona-diner

Bij Kees van Jappe zitten op zaterdagavond, natuurlijk op 1.5 meter afstand van elkaar, aan één tafel een grootmoeder, drie moeders, twee vaders, vijf kinderen, drie kleinkinderen, drie zussen, een broer, vier dochters, een zoon, twee zwagers, twee schoonzussen, een schoonmoeder, twee schoonzonen, twee nichten en een neef

Hoeveel mensen zitten er minimaal aan tafel?

Magisch vierkant

Vul in iedere rij en kolom de cijfers 1 t/m 6 in.  De sommen die linksboven staan moeten ook allemaal kloppen. De oplossing die je moet invullen vind je door alle getallen die in de groene vlakken staan met elkaar te vermenigvuldigen.

Vakantie

Vanwege de corona maatregelen was het dit jaar lastig zoeken naar een vakantiebestemming. We wilden graag in Nederland blijven en hebben eindelijk een plekje gevonden. Bij deze een kaartje van onze bestemming. Welk nummer heeft ons vakantiehuisje?

Coronaroom

Dit jaar helaas geen escape room door Genderen. Dan maar een digitale -virtuele- versie.

Jullie kennen me niet en eigenlijk ook weer wel. Kunnen jullie achter mijn identiteit komen?

Neem een kijkje op www.gendersedorpsquiz.nl/coronaroom

Jullie moeten op zoek naar mijn naam, e-mailadres, geboortedatum en de straat met huisnummer van waar ik virtueel woon.

Antwoorden Puzzelronde